Over ons

Portfolio

Huwelijk
Studio & Locatie Fotoreportages
Bedrijven

Tarieven

Nieuws

Contact

Galerij

EN NL
Geplaatst op 19 juli, 2023

HELP!! Ik ben zo bang dat alles mis gaat op onze bruiloft.


Een huwelijk in de natuur waarbij de regen met bakken uit de hemel valt, de ceremonie waarvan de trouwambtenaar nog in de file staat, de speech van een father of the bride, die op dat moment al te dronken is. Op een huwelijk kan van alles misgaan, net als in het echte leven. Tijdens de voorbereidingen naar je huwelijk spoken alle rampscenario’s door je hoofd. Hoe laat je dit los en kan je zorgeloos aan je huwelijksdag beginnen? Hieronder geven wij tips die je kunnen helpen.

Vanaf het moment dat jullie je verloofd hebben en dat er een datum is vastgesteld, begint het aftellen tot aan de grote dag. Dit houdt in dat er veel voorbereid moet worden voor deze speciale dag. Hierbij maak je keuzes, keuzes en keuzes … Als je gaat trouwen kom je voor een enorme hoeveelheid aan keuzes te staan; de gastenlijst, het kiezen van de kleding, de locaties, muziek, fotograaf en evt. videograaf, diner of de catering en zo nog veel meer. Hoe meer keuzes je maakt, hoe beter de dag is georganiseerd.

Noteer hiervoor alle afspraken en voeg ze samen in een map. Maak ook een lijst met nog te maken keuzes die kunnen wachten tot een later moment. Zo blijft het overzichtelijk. Vul de lijst aan met alle nieuwe vraagstukken en streep af wat is geregeld. Neem alle afspraken regelmatig door met je weddingplanner of ceremoniemeester zodat zij op de hoogte zijn en blijven van alle afspraken.

Een ceremoniemeester (liefst een met ervaring) of weddingplanner kan je ook helpen met de fundamentele zaken bij de organisatie van je bruiloft. Zij kennen het tijdschema en weten wie waar en op welk moment moet zijn. Denk even goed na wie je hiervoor vraagt, de meeste mensen hebben wel een organisatietalentje binnen de familie of vriendenkring. Deze mensen voelen zich vaak vereerd met de taak en zullen alles in het werk stellen om alles op rolletjes te laten verlopen. Zolang je goede en betrouwbare ceremoniemeesters hebt, samen met een duidelijk draaiboek en goede afspraken met de leveranciers zijn de grootste problemen al uit de lucht.

Kleine pechgevallen kunnen altijd voorkomen. Hiervoor kan je een noodkoffer maken. Hierin zit bijvoorbeeld een plaid voor tijdens de fotoshoot, paraplu, pleister, paracetamol, draad en naald, deodorant of parfum, enz.

Regen op je trouwdag? Uit ervaring weten wij dat het weer meestal mee valt maar mocht het regenen of ernaar uitzien, neem dan contact op met je fotograaf. Een goede fotograaf heeft hier ervaring mee en kan een plan B maken zodat je toch mooie foto’s krijgt.

En loopt er onverhoopt toch iets anders dan gepland? Bedenk dan dat jullie de enige zijn die weten dat het eigenlijk anders moest. Niemand zal het merken.

Als laatste: Geniet van je trouwdag!