Over ons

Portfolio

Huwelijk
Studio & Locatie Fotoreportages
Bedrijven

Tarieven

Nieuws

Contact

Galerij

EN NL
Geplaatst op 16 maart, 2022

Waarom een professionele fotograaf?

WAAROM EEN PROFESSIONELE FOTOGRAAF?

Er zijn miljoenen mensen die fotografie als hobby hebben en in het bezit zijn van een leuke camera voor familie of vakantiefotografie. Foto’s lijken soms makkelijk te maken omdat een eventueel voorbeeldplaatje er niet heel moeilijk uit ziet. In de praktijk werkt het toch net anders en blijkt het minder makkelijk te zijn dan het lijkt. Deze nieuwsbrief is het meest gericht op de voordelen van een vakfotograaf maar zeker niet bedoeld als pleidooi tegen de ambitieuze doe-het-zelvers. Wellicht kan het je helpen in de besluitvorming. Wanneer volstaat ‘prima & leuk’ voor niet teveel? En wanneer is ‘waardevol & goed’ (emotioneel)onbetaalbaar en meer waard?

HUWELIJK: Een professioneel fotograaf onderscheid zich op een bruiloft door onzichtbaar aanwezig te zijn. Tegelijk is de trouwfotograaf overal waar hij/zij moet zijn en weet deze waar te gaan staan voor de mooiste plaatjes. De snelheid (soms heb je maar enkele seconden) waarop je MOET presteren ligt hoog. Er is geen tijd voor twijfel want het moment is in een oogwenk voorbij. Het moet in één keer goed en tweede kansen bestaan niet. Een huwelijksfotograaf kan in alle lichtomstandigheden werken en kan razendsnel schakelen in veranderende situaties. De apparatuur van een vakfotograaf is meestal uitgebreider dan die van een hobbyist. Dit zie je op het eerste oog niet altijd maar het maakt een belangrijk verschil in het eindresultaat. Foto’s zijn het enige tastbare dat overblijft na de bruiloft. Hoe waardevol zijn ze voor jou?

Het streven van BS Fotografie is om voor iedereen en ieder budget iets moois te kunnen maken. Wij vinden het belangrijk om het geheel af te stemmen op de behoeftes van onze klant. Wij werken nooit op de automatische piloot. Dat houdt ons bij iedere opdracht scherp. Daarnaast werken wij vanuit een vast team fotografen. Allen opgeleid voor en door BS Fotografie. Hierdoor kunnen wij meerdere bruiloften op één dag plannen en beschikken wij altijd over en volwaardige en gedegen back up.

STUDIO & LOCATIESHOOTS: Het is natuurlijk erg leuk om zelf foto’s te maken. Helemaal als je een beetje verstand hebt van hoe een camera werkt. Niks mis mee. Een groot en belangrijk verschil tussen een professional en een hobbyist is de ervaring. Door veel ervaring met fotoshoots weet een vakfotograaf wat wel en wat niet mooi is op een foto. Door kleine veranderingen in houding maak je grote verschillen in het eindresultaat. Daarnaast kent een ervaren fotograaf de mooiste plekjes in de omgeving. Ook als je het lastig vind om op de foto te moeten ben je bij een vakfotograaf op het juiste adres. Zij helpen je daarbij op een ongedwongen manier zodat je natuurlijk en spontaan op de foto staat.

Bij BS Fotografie maken we mensen niet mooier maar laten het mooie van de mens zien. Daar ligt onze kracht. Families, gezinnen, kinderen, kleinkinderen, zwangere en new born baby’s leggen wij op een pure, natuurlijke en ongedwongen manier vast. We beschikken over een eigen studio maar werken ook graag op een buitenlocatie. Samen stemmen we de reportage af op jullie wensen.

BEDRIJVEN: Fotografie voor een online of offline campagne is heel anders dan alleen een mooie foto maken. Het gaat hierbij om branding van een merk. Professionele bedrijfsfotografie wordt afgestemd op de wensen en visie van het bedrijf. Daarnaast zorgt een goede foto op je website ook voor een professionelere uitstraling. Uiteindelijk leidt dit tot een betere merkbeleving en draagt het op de langere termijn bij aan meer boekingen en omzet.

Bij BS Fotografie verzorgen we team & profielfoto’s en maken we persoonlijke beeldbanken voor bedrijven. Hiervoor maken we een uitgebreide reportage met divers beeldmateriaal dat het bedrijf zelf door de tijd kan gebruiken. Daarnaast trainen wij werknemers om zo nodig zelf een mooie aanvulling te kunnen maken die aansluit bij onze reportage.

Heb je vragen of wil je meer weten? Bel, mail of maak dan een vrijblijvende afspraak bij Brigit. Onder het genot van een kopje koffie/thee kunnen jullie al je vragen stellen en laten wij onze mogelijkheden zien. Aan de hand van jullie voorkeuren maken we een offerte op maat waarna jullie beslissen of ons als fotograaf wil boeken.